ASCULTă ce-ți FACE PLĂCERE

 
RTVU - Original - Live

 

 

 

 

 
 
agerpres
 
Google+

Horoscop zilnic

RizVN Login

Dacă ești autor, jurnalist sau
doar pasionat de muzică, fă-ți
un cont și te ajutăm să-ți
publici articolele, piesele
preferate sau poeziile pe site!
Te-am convins? Înregistreză-
te, durează doar câteva clipe!Evaluare utilizator: / 2
Cel mai slabCel mai bun 

      Sunt invitată deseori la expoziţiile de „artă modernă” de la Artist´s Space im Le Méridien Wien şi mă gândesc uneori ce uşor poţi deveni artist recunoscut în ziua de azi! Nu trebuie să ai talentul lui Michelangelo, Da Vinci, Grigorescu sau Brâncuşi, ajunge doar să ai puţină imaginaţie şi să „creezi” ceva ieşit din comun.

arta1arta2

Vernisaj MARIO NEUGEBAUER                                        Lupo,  2013   

       Aşa s-a întâmplat şi la vernisajul artistului Mario NEUGEBAUER (în vârstă de 38 de ani) din 11 iunie 2013. Acest tânăr vienez  a învăţat până în anul 1993 meseria de constructor de caroserii (prin presare) la firma „Mercedes Benz”.
       Imaginaţia sa creatoare i-a permis să realizeze şi câteva modele unice, abstracţioniste care i-au deschis calea spre arta modernă. A debutat în anul 2005, la o expoziţie de grup de la „Galerie Karenina Vienna”, cu lucrarea „flowers in the garden”, după care au urmat şi alte expoziţii în Austria şi în străinătate.

arta3arta4

  G,  2013                                                            253 km/h,  2013

        Astfel a început cariera lui de „artist plastic”.   Au urmat apoi studii de arte plastice cu Profesorii Franz Graf şi Heimo Zobernig de la „Akademie der bildenden Künste Wien”, absolvite în anul 2010, la clasa Profesor Daniel Richter.

arta5arta6
              Sachbeschädigung, 2013                                                   O.T., 2013

       Cele 11 „lucrări de artă” – realizate într-o întreprindere specialitzată din Germania, prin presarea unor plăci de plastic (cu  dimensiunea de 176 cm x 114 cm), plăci folosite pentru capotele autoturismelor – au fost „admirate” de cei 30-40 de invitaţi la vernisaj. Preţul de vânzare al unor astfel de „tablouri” este de 4.590 € – şi mai există şi „colecţionari” care le cumpără. Vă las pe dumneavoastră să apreciaţi dacă aceste „lucrări de artă” merită acest preţ.

Corespondenţă transmisă de

ORBÁN Ágnes                                           Viena, 11.06.2013