ASCULTă ce-ți FACE PLĂCERE

 
RTVU - Original - Live

 

 

 

 

 
 
agerpres
 
Google+

Horoscop zilnic

RizVN Login

Dacă ești autor, jurnalist sau
doar pasionat de muzică, fă-ți
un cont și te ajutăm să-ți
publici articolele, piesele
preferate sau poeziile pe site!
Te-am convins? Înregistreză-
te, durează doar câteva clipe!Evaluare utilizator: / 7
Cel mai slabCel mai bun 
Aniversare la ONU în Viena
 
50 de ani de la zborul primei femei în cosmos
 
      UNIS - Serviciul de Informaţii al ONU la Viena, condus de Directorul Janos Tisovszky - a omagiat, în ziua de 13 iunie 2013, împlinirea a 50 de ani de la zborul primei femei în cosmos, Valentina V. Tereshkova, la 16 iunie 1963. Biroul de cercetări spaţiale (The Office for Outer Space Affairs - UNOOSA) a marcat acest eveniment prin organizarea unei expoziţii de cosmonautică - în Rotonda VIC de la sediul ONU din Viena -,  în perioada 12 - 21 junie 2013.

      Dimineaţa, la conferinţa de presă de la VIC (Vienna International Centre) au participat: Valentina V. Tereshkova (Cosmonaut, Federaţia Rusă), Mazlan Othman (Director, United Nations Office for Outer Space Affairs) şi Janos Tisovszky (Director, United Nations Information Service).

onu viena2 onu viena3 onu viena4
Valentina Tereshkova Dumitru Prunariu Liu Yang

 

        Seara a avut loc, în aula Muzeului de Stiinţe Naturale din Viena, un eveniment unic - întâlnirea cu publicul a patru cosmonaute: Roberta Bondar (Canada), Janet L. Kavandi (SUA), Chiaki Mukai  (Japonia) şi cea mai tânără astronaută, Liu Yang (China) -, manifestaţie moderată de cosmonautul român Dumitru-Dorin Prunariu, Preşedintele  Executiv al Asociaţiei pentru Explorări Spaţiale.
        Prima femeie cosmonaut Valentina V. Tereshkova a trebuit să zboare de urgenţă la Moscova şi nu a putut, din păcate, participa la această întâlnire.
onu viena1

Roberta Bondar, Janet L. Kavandi, Dumitru Prunariu, Chiaki Mukai, Liu Yang

 
       Sutele de participanţi la acest eveniment au fost farte interesaţi de experianţa de viaţă a acestor patru cosmonaute punând numerase întrebări şi aşteptând cu emoţie momentul primirii de autografe şi fotografierii împreună cu aceste femei curajoase, adevărate eroine ale umanităţii.
 
 
Corespondenţă transmisă de
ORBÁN Ágnes                                                                                               Viena, 14.06.2013