ASCULTă ce-ți FACE PLĂCERE

 
RTVU - Original - Live

 

 

 

 

 
 
agerpres
 
Google+

Horoscop zilnic

RizVN Login

Dacă ești autor, jurnalist sau
doar pasionat de muzică, fă-ți
un cont și te ajutăm să-ți
publici articolele, piesele
preferate sau poeziile pe site!
Te-am convins? Înregistreză-
te, durează doar câteva clipe!Evaluare utilizator: / 4
Cel mai slabCel mai bun 

Devenit eveniment românesc traditional, Hramul Bisericii greco-catolice din Viena (Rumänisch Unierte Kirche) – „Pogorârea Sfântului Spirit” – se serbatoreste anual la mijloc de iunie. Sute de credinciosi greco-catolici români au participat si Duminica, 16 iunie 2013, sub arsita unui soare varatec, la acest minunat eveniment religios. Au fost prezenti, de asemenea, reprezentanti ai Episcopiei Vienei, politicieni, reprezentanti ai Ambasadei si Consulatului României la Viena, oameni de cultura, artisti, oaspeti austrieci.spirit1

Prea Sfințitul Virgil, Episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Oradea


 

La slujba de dimineata – onorata de prezenta Prea Sfintitului Virgil Bercea, Episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Oradea, responsabil sinodal cu diaspora (invitat de catre Rectorul Misiunii Române Unite, Preotul Paroh Vasile Lutai) alaturi de alti 8 preoti –, au participat sute de credinciosi din Austria si din România.

 

     Corul Bisericii greco-catolice din Viena, compus din cântareti de opera celebri: Simina Ivan, Ileana Tonca, Aura Twarowska, Mihaela Ungureanu si Liviu Burz a impresionat prin nobletea si calitatea interpretativa a cântarilor bisericesti din Liturghia Sfântului Ioan Gura de Aur.

spirit2 spirit3 spirit4 spirit5
Simina Ivan Ileana Tonca Aura Twarowska Mihaela Ungureanu

 Melodia Ave Maria de „Bach/Gounod“– interpretata ireprosabil de soprana Simina Ivan – a încheiat minunata Slujba festiva închinata Hramului Bisericii greco-catolice vieneze.

spirit6

Sfânta împărtăşanie

 

Dupa Sfânta Liturghie, credinciosii au fost poftiti, în curtea Centrului Parohial, la o Reuniune în aer liber cu sarmalute, mititei, bere si alte bauturi si dulciuri traditionale românesti, ocazie cu care românii din diaspora au putut sa fie împreuna, sa-si împartaseasca gândurile, preocuparile si sperantele, asa cum se mentiona si în invitatia facuta de Preotul Lutai catre credinciosi. 

spirit7

Petrecerea a fost însotita de acordurile unor melodii românesti îndragite, interpretate de tineri solisti de muzica populara, dintre care s-a remarcat Delia Denise Godja, solista deja consacrata, prezenta deseori la spectacole si festivaluri internationale.
     Succesul acestei sarbatoriri s-a datorat si unui grup de organizatori condus de Consilierul Parohiei, Dipl.-Ing. Mihai Balomiri.

spirit8

Tânăra şi talentata solistă Delia Denise Godja

 

Mihai ANTHONY
Journalist & Literat                                   Viena, 16.06.2013