ASCULTă ce-ți FACE PLĂCERE

 
RTVU - Original - Live

 

 

 

 

 
 
agerpres
 
Google+

Horoscop zilnic

RizVN Login

Dacă ești autor, jurnalist sau
doar pasionat de muzică, fă-ți
un cont și te ajutăm să-ți
publici articolele, piesele
preferate sau poeziile pe site!
Te-am convins? Înregistreză-
te, durează doar câteva clipe!Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

1. Conform Calendarului Bisericii Ortodoxe Române – după cum știm 86,5 % dintre români sunt de religie ortodoxă –, în ziua de 01 Ianuarie noi, românii creștini sărbătorim numele Sfântului Vasile.

Sfântul Vasile cel Mare a fost episcopul Cezareii, unul dintre cei mai mari teologi creștini și unul dintre cei mai importanți părinți ai Bisericii Ortodoxe. S-a născut în Pont în jurul anului 329 și a murit în Cezarea în ziua de 1 Ianuarie 379, la vârsta de 50 de ani.

În ziua de 6 Ianuarie sărbătorim Boboteaza - Botezul Domnului,

iar în ziua de 7 Ianuarie aniversăm Soborul Sfantului Ioan Botezătorul.

 

  1. Nașterea Poetului Național Mihai EMINESCU.

Luceafărul poeziei românești, cel mai important Poet al românilor, creatorul literaturii române moderne – genialul Mihai EMINESCU – s-a născut în ziua de 15 Ianuarie 1850 la Ipotești, lângă Botoșani și s-a înălțat la Ceruri, în ziua de 15 Iunie 1889, la vârsta de 39 de ani.

 

  1. Nașterea talentatului actor Florin PIERSIC.

Cel mai important și iubit actor român – Făt-Frumosul cinematografiei românești, Florin PIERSIC – s-a născut în ziua de 27 Ianuarie 1936 în orașul Cluj, unde trăiește și astăzi.

Primul său fiu, Florin PIERSIC junior, este un talentat și respectat actor în București, iar cel de-al doilea fiu al său – și al minunatei actrițe Anna Széles, o Doamnă de o frumuseţe răpitoare (care s-a stabilit, după divorțul din anul 1985, la Buda-Pesta) – pe numele lui Daniel PEIRSIC trăiește, împreună cu soția și cu cei doi băieței ai lor, de mai mulți ani, la Viena. La Mulți Ani sănătoși, dragă Florin, cu ocazia împlinirii vârstei de 82 de ani!

 

  1. Săbătorirea Unirii Principatelor Române, prin unirea Statelor Moldova și Țara Românească, sub numele de Principatele Unite ale Moldovei și Țării Românești și alegerea colonelului moldovean Alexandru Ioan Cuza ca Domnitor al ambelor Principate române, la data de 5 Ianuarie 1859 la Iași și apoi, la 24 Ianuarie 1859, la București.

 

 

P.S.:

Mulți nostalgici mai sărbătoresc și astăzi, data nașterii dictatorului comunist din perioada 1965 – 1989, Nicolae Ceaușescu (ziua de 26 Ianuarie 1918), împușcat, în ziua de Crăciun (25 Decembrie 1989!), de către tovarășii săi, care au preluat conducrea României!!

Curios este faptul că și acum, după 30 de ani de la schimbarea de cadre din Decembrie 1989 – cu toate că Elena și Nicolae Ceaușescu au fost împușcați (în noaptea de Crăciun !), Nicușor Ceaușescu (01.09.1951 - 26. 09.1996) a murit, bolnav de cancer la ficat, la Spitalul AKH din Viena, fata lor Zoia Ceaușescu (01. 03.1949 - 20.11. 2006) a murit la București, bolnavă de cancer pulmonar și nu mai este în viață decât fiul lor, fizicianul Valentin Ceaușescu (n. 1948) –, mormântul îngrozitorilor dictatori comuniști, din Cimitirul Ghencea, este mereu încărcat de flori.

 

Este de necrezut cum nostalgicii perioadei comuniste de neagră amintire (precum olteanul Gabriel Ionel, de 60 de ani, din Scornicești, care spunea: „Vin de 30 de ani aici, de când l-au omorât. E şi consătean de-al meu. A fost un om super. Nu cred că se va mai naşte preşedinte ca Nicolae Ceauşescu. El a creat locuri de muncă, a dat locuinţe populaţiei, a ţinut cu ţara. Astăzi este criticat, pentru că lumea nu ştie cum a fost pe timpul lui. Pe atunci a fost nemaipomenit de bine. Eu regret timpul lui, pentru că nu va mai fi ca atunci. De exemplu, dacă nu voiai să munceşti, te băga la puşcărie. Acum vrea să te scoată din serviciu pentru că nu mai are cu ce să te plătească”), îl mai plâng și azi și-l omagiază ca pe un erou național!

Informații culese din

Presa de la București de

Agnes-Maria ORBAN și

Mihai ANTHONY#

 

                           Jurnalistul Mihai ANTHONY și actorul Florin PIERSIC