ASCULTă ce-ți FACE PLĂCERE

 
RTVU - Original - Live

 

 

 

 

 
 
agerpres
 
Google+

Horoscop zilnic

RizVN Login

Dacă ești autor, jurnalist sau
doar pasionat de muzică, fă-ți
un cont și te ajutăm să-ți
publici articolele, piesele
preferate sau poeziile pe site!
Te-am convins? Înregistreză-
te, durează doar câteva clipe!Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

 

1 „DUMNEZEU E UN ATOM, UN PUNCT MATEMATIC, PUNCTUL COMUN UNDE SE LOVESC TOATE PUTERILE PĂMÂNTULUI SPRE A CONSTITUI ORGANISMUL DE LEGI, SISTEMA COSMICĂ”.

 

++ +

 

2 „FĂRĂ DUMNEZEU TOTUL AR FI CENUŞĂ, TOTUL AR FI ABSURD. ŞANSA NOASTRĂ ESTE SĂ DESCOPERIM SACRUL".

 

+ + +

 

2. „ REVOLUŢIE A FĂCUT DUMNEZEU CREÂND LUMEA, S-A REVOLTAT ÎMPOTRIVA HAOSULUI, ÎMPOTRIVA NEFIINŢEI; ÎN LOCUL NIMICULUI A CREAT FIINŢA, ÎN LOCUL NEANTULUI A CREAT ETERNITATEA".

 

+ + +

 

4. „DE CE CRISTOS E AŞA DE MARE? PENTRU CĂ PRIN IUBIRE A FĂCUT CA CEARTA ÎNTRE VOINŢE (OAMENI) SĂ FIE IMPOSIBILĂ. CÂND IUBIREA ESTE, - ŞI EA ESTE NUMAI CÂND E RECIPROCĂ - ŞI RECIPROCĂ ABSOLUT VA SĂ ZICĂ UNIVESALĂ; CÂND IUBIREA E, CEARTA E CU NEPUTINŢĂ, ŞI DE E CU PUTINŢĂ, EA NU E DECÂT CAUZA UNEI IUBIRI PREÎNNOITE Ş MAI ADÂNCI DE CUM FUSE-NAINTE".

 

+ + +

 

5. „NU SE MIȘCĂ UN FIR DE PĂR DIN CAPUL VOSTRU FĂRĂ ȘTIREA DOMNULUI”.

+ + +

 

6. CINE NEAGĂ PE DUMNEZEU NEAGĂ ORDINEA MORALĂ A UNIVERSULUI. DAR E DOVEDIT CĂ ORICINE NEAGĂ ORDINEA MORALĂ ESTE PIERDUT // FIE CA INDIVID, FIE CA NEAM PE ACEST PĂMÂNT CĂCI DEGENEREAZĂ FIZIC ȘI DEGENEREAZĂ MORALICEȘTE”.

 

+ + +

 

7. „DUMNEZEU. El ARE PREDICABIILE CÂTORTRELE CATEGORII ALE GÂNDIRII NOASTRE. EL E PRETUTINDENI – ARE SPAȚIUL; El E ETERN – ARE TIMPUL; EL E ATOTPUTERNIC, DISPUNE DE SINGURA ENERGIE A UNIVERSULUI. OMUL E DUPĂ ASEMĂNAREA LUI. OMUL REFLECTĂ ÎN MINTEA LUI – IN VERBUM – CÂTEȘTRELELE CALITĂȚILE LUI. DE ACEEA LA -ÎNCEPUT ERA VERBUL, ȘI VERBUL ERA DUMNEZEU ȘI DUMNEZEU ERA VERBUL”.

+ + +

 

8. „UN POPOR SĂRAC DAR SĂNĂTOS, ARE TOT LUNGUL VIITORULUI ÎNAINTEA LUI; DAR UN POPOR FIZIC DEGENERAT, UN POPOR COMPUS DIN STÂRPITURI, E CONDAMNAT A PIERI PENTRU TOTDEAUNA”.

+ + +

 

9. „IUBESC ACEST POPOR BUN, BLÂND, OMENESC, PE SPATELE CĂRUIA DIPLOMAȚII CROIESC HĂRȚI ȘI RĂZBOAIE, ZUGRĂVESC ÎMPĂRĂȚII DESPRE CARE LUI NICI PRIN GÂND NU-I TREC. IUBESC ACEST POPOR ROMÂNESC, FĂRĂ A IUBI PE SEMIDOCȚII ȘI SUPERFICIALITĂȚILE SALE”.

+ + +

 

10. NU E INDIFERENT ÎN VIRTUTEA CĂRUI PRINCIPIU SE SELECTEAZĂ ELEMENTELE DIRIGENTE ALE UNUI POPOR

+ + +

 

11. „SĂ LUCRĂM, DAR, SĂ LUCRĂM INSPIRAȚI DE SFÂNTUL GLAS AL PATRIEI, SĂ ASUDĂM, DAR SUDOAREA NOASTRĂ SĂ SE SCURGĂ PENTRU INTERESELE NEAMULUI ROMÂNESC”.

+ + +

 

12. „O ADEVĂRATĂ LITERATURĂ, TRAINICĂ, CARE SĂ NE PLACĂ NOUĂ ȘI SĂ FIE ORIGINARĂ PENTRU ALȚII, NU SE POATE ÎNTEMEIA DECÂT PE GRAIUL VIU AL POPORULUI NOSTRU PROPRIU, PE TRADIȚIILE, OBICEIURILE ȘI ISTORIA LUI, PE GRAIUL LUI. TOT CE AȚI PRODUCE ÎN AFARĂ DE GENIUL ÎNTR-ADEVĂR NAȚIONAL NU VA AVEA VALOARE ȘI TRĂINICIE, NICI PENTRU NOI, NICI PENTRU STRĂINĂTATE”.

 

Preot Ortodox Român Ilie Bucur Sărmășanul

 

 

PS. Aceste cugetări eminesciene, se vor niște răspunsuri timpului trecut, când „semidocții” și „superficialii” timpului, ne intoxicau viața scolară cu „ÎMPĂRAT ȘI PROLETAR” sau, că, MOARTEA POETULUI NEPERECHE ar fi fost urmarea unor boli venerice. Adevărul frumos este că Eminescu a fost un fin credincios al lui Dumnezeu, tăios cu „ierarhiile” abuzive, patriot desăvârșit, un „EROU” care a murit după ce înfierat clasa politică a timpului, fiind lovit cu o cărămidă în cap, pe la spate, în timp ce se plimba prin spitalul de la Socola –Iași.