ASCULTă ce-ți FACE PLĂCERE

 
RTVU - Original - Live

 

 

 

 

 
 
agerpres
 
Google+

Horoscop zilnic

RizVN Login

Dacă ești autor, jurnalist sau
doar pasionat de muzică, fă-ți
un cont și te ajutăm să-ți
publici articolele, piesele
preferate sau poeziile pe site!
Te-am convins? Înregistreză-
te, durează doar câteva clipe!Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

1.„Omenirea în desăvârșirea vieții sale interne, este legată de Hristos Iisus mai mult decât oricine altul” afirma David Strauss. Înțelegem că numai Hristos, Adevărul personal, ne oferă adevărata libertate. Purtând jugul lui Hristos, te simți legat de El, pentru că-I îndeplinești voia, fapt care îți aduce bucurie și fericire, precum arată scriitorul rus Lev Tolstoi. Cu câtva timp în urmă, la emisiunea televizată realizată de David Frost, Hugh Hefner, editorul revistei Playboi a fost intervievat și i s-a pus următoarea întrebare: „Hugh, acum că ai tot ce-și poate dori un om – faimă, succes și femei - ce ți-ai mai dori?” A urmat o pauză lungă, în timp ce camera revenea asupra lui Hefner. Apoi el răspuns încet: „David, aș da tot ce am ca să descopăr... adevărata dragoste”. Hefner avea tot ceea ce lumea putea oferi. De fapt, el și-a investit viața în ceea ce societatea noastră numește „dragoste”. Dar, în final, el nu a descoperit adevărata dragoste. Cum poate s-o aibă cineva fără Dumnezeu? Dumnezeu, este adevărata dragoste!.

 

+ + +

 

2. Datoria noastră în calitate de creștini este să fugim de întunerecul faptelor rele și să deschidem larg poarta sufletului, ca să pătrundă în el lumina lui Hristos. Numai într-o viață dreaptă și luminoasă, bună și plină de faptele luminii, dovedim că suntem creștini, că aparținem lui Hristos, Împăratul slavei. Se spune undeva că fiul regelui Medem, fiind chemat la o petrecere, ceru învoire părintelui său. Suveranul îi zise: „Poți să te duci, fiule, dar nu uita să te porți ca un fiu de rege”. În acest fel, ni s-ar adresa și nouă Domnul nostru Iisus Hristos. Nu uitați, creștinii mei, în toate acțiunile, petrecerile și situațiile vieții voastre, că sunteții fiii mei, sunteți născuți din Dumnezeu și trebuie să vă purtați ca niște răscumpărați cu mare preț. Această noblețe, primită în Botez sporește mai întâi prin Tainele Bisericii, culminând cu Sfânta Euharistie, iar apoi sporește printr-un continuu efort duhovnicesc. Dea ceea, Sfântul Apostol Pavel ne îndeamnă: „Ca fii ai luminii să umblați” (Efeseni 5, 8).

 

+ + +

 

3. Un om spunea odată: „De ce mi-ar păsa de Dumnezeu și de Biserică?” Biserica este bună pentru aceea care o iubesc, dar pentru mine sunt numai două lucruri care contează în viață: ocupația mea și familia mea”. Un prieten îl întreabă : „Nu te-ai oprit vreodată să gândești că într-o zi tu le vei pierde pe amândouă?” Omul răspunde: „Niciodată n-am gândit la asta, în acest chip”. Aceasta este greșeala pe care o fac robii celor pământești. Sfântul Evanghelist Ioan afirmă: „Lumea trece și poftele ei, dar cel ce face voia lui Dumnezeu rămâne în veac” (I Ioan 2,17). Cel mai puternic în viață este cel ce se predă Atotputernicului Domn, asemenea profetului David care zice? „Iubi-te-voi Doamne, vârturtea mea. Domnul este întărirea mea și scăparea mea și izbăvitorul meu ” (Psalmul 17, 1). Este nemuritor acela care își predă viața sa Celui Ce este nemuritor, adică lui Hristos, Biruitorul morții, Care zice: „Eu sunt învierea și viața; cel ce crede în Mine, chiar dacă va muri, va trăi” (Ioan 11, 2-5).

 

Din volumul HRISTOS, SALVAREA NOASTRĂ!

Preot Ortodox Român Ilie Bucur Sărmășanul